2009. július 1., szerda

Panasonic DMC-FZ28 HD video és fénykép teszt

Az előző cikkemben említett Sony DCR-SX30 kamerát sikerült kicserélnem egy Panasonic DMC-FZ28 digitális fényképezőgépre.
Az FZ28-as gép meghökkentően szép HD videót ( 1280x720) készít az Sx30-as Sony és az SDR-S26-os Panasonic kamerákhoz képest (még kisebb felbontásban is sokkal szebb az alap videó, mint az említett kameráknál). Az biztos, hogy ha HD-ben szeretnénk rögzíteni, akkor minél nagyobb SDHC kártyát kell beszerezni, mert egy ~2 perces videó 350MB helyet foglal:Arra azért odafigyelt a gyártó, hogy 8perc 24másodperc videónál ne tudjunk többet felvenni egyhuzamban (gondolom azért, hogy fogyjanak a kamerái is és nehogy mindenki fényképezőt vegyen a videó minőség miatt:) leállítás után azonban megint engedi a 8p 24mp-et rögzíteni.
Az FZ28-as szerintem tökéletes választás amatőr fotósoknak is, akik már picit többet hajlandók áldozni és komolyabb gépet akarnak vásárolni. Nagyon sok beállítás van a készülékben de az alapbeállításokkal sem igazán lehet rossz képet csinálni:Nincsenek megjegyzések: