2009. június 10., szerda

Google Adsense Pagerank és SEO hírek fortélyok bevezetés by Geri

A mai világban már nem elég egy cégnek, intézménynek, magánembernek pusztán létezni és jónak lenni. Aki ma nem szerepel az interneten arra azt is mondhatjuk, hogy nem létezik. Igen, ilyen világot élünk.

Azzal, hogy valaki felkerül az internetre még korántsem tekinthető "létezőnek" de már jó úton van felé.

Az egyik legfontosabb dolog egy cég számára, hogy a termékeit vagy szolgáltatásait eljuttassa a potenciális ügyfelekhez.

A klasszikus hirdetési formák, mint az újságban valóapróhirdetés, rádióban való hirdetés, televíziós hirdetés, szórólapos hirdetés stb.

Ezeket a hirdetési formákat az utóbbi években egyre inkább felváltja az internetes hirdetés, aminek vannak ingyenes és fizetős formái. Ilyenek például az olyan oldalak, ahol ingyenesen hirdethetjük eladó termékeinket akár magánszemélyként akár cégként regisztráció nélkül (pl. expressz.hu) vagy regisztrálva ( pl. Vatera.hu).

Arra már rég rájöttek, hogy az interneten való hirdetésekben nagyon nagy pénz van és egyre több weboldal, cég és magánember foglalkozik ezzel a szakmával.

Nagyon sok gyűjtőoldal létezik, ahol több eladónál tekinthetjük meg az általunk vásárolni kívánt terméket és kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt (pl. arukereso.hu).

Ezeknek az oldalaknak is vannak gyűjtőhelyeik: az internetes keresők, melyből a legnagyobb a Google és az emberek 80%-a a Google keresőt használja mind vásárlásra mind pedig a felmerülő kérdéseire való válaszok megtalálására.

A Google köré szinte egy egész iparág épült, ami nagyon jó jövedelmet biztosít sok-sok embernek.

Ebben a blogban szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik hasonló cipőben járnak mint én és úgy gondolják, hogy ideje lenne végre pénz keresni az interneten (is) és leírni/megvitatni a témával kapcsolatos tapasztalataimat.

Nemrégiben kezdtem a másik két blogom keresőoptimalizálását és kisebb-nagyobb sikerrel jártam. A cubeske.blogspot.com már 3-as GPR-el azaz Google Page Rank-el rendelkezik az újabb pedig az n770bt.blogspot.com pedig a legújabb Pagerank frissítésnél elérte a 2-es Pagerank-et. Az oldalak havi látogatottsága 3-600 között van, amiből kb. a fele új látogató a Google Analytics szerint.

A Google Analytics nagyon jó és mindenre kiterjesztett statisztikát mutat a weboldalakról amennyiben az általa generált kódot elhelyezzük az oldalunk forráskódjában (egy blog oldal forráskódjában is lehetőség van rá). Az Analytics nagy segítséget nyújt abban, hogy figyelemmel tudjuk kísérni az oldalaink látogatottságát és a látogatókat. Az Analytics statisztikáiból az is kiderül, hogy a blogjaimhoz a látogatók több mint 50%-a keresőkön keresztül jut el, sőt a látogatók kb. 90%-a a Google keresőn keresztül.

Amint a fenti írásból is kiderül : eljutottunk oda, hogy a weboldalainkat keresőkre kell optimalizálni, hogy a potenciális "ügyfelek" megtaláljanak minket a keresőkben.

Amint sikerül az oldalunkat keresőbaráttá tenni, onanntól kezdve érdemes regisztrálnunk a Google Adsense programjába, ami az egyik legnagyobb online hirdetési program, ahol pénzt kereshetünk az oldal tartalmához kapcsolódó hirdetésekkel. A program ingyenes, és a Google fizet minden érvényes kattintásért mind a reklámokon, mind pedig a keresés találati oldalakon. Az Adsense programba való regisztráció ingyenes. Az oldalunkon el kell helyeznünk az Adsense hirdetéseket és várni, hogy jöjjön a pénz ( ez így nagyon egyszerűen hangzik, de valójában nem ilyen könnyű ez a művelet.)

A Google hirdetés kétféle lehet: kattintási költség (CPC) vagy megjelenés (CPM) alapú, míg az AdSense kereséshez kizárólag CPC hirdetésekhez vezet. Ez azt jelenti, hogy a hirdető akkor fizet amikor a felhasználó hirdetésekre kattint, illetve a más oldalán való hirdetéskor. Nyomon követhetjük bevételeinket, hirdetési egység megjelenéseket, hirdetésekre való kattintásoklegjobb online munkák; hogyan keress pénzt az AdSense program segítségével minden egyes hónapban; hogyan növeld a kereseted az AdSense programban,at, rákattintási arányt, összesített bevételeinket, valamint a CPM-et.

Az Adsense világában való tájékozódáshoz találtam ma egy nagyon hasznos weboldalt és úgy goldoltam, erről mindenkinek tudnia kell.

AdSense siker, adsense bevétel

A cikkeimben a következő témákról fogok írni : legjobb online munkák; hogyan keress pénzt az AdSense program segítségével minden egyes hónapban; hogyan növeld a kereseted az AdSense programban, jövedelem az Interneten; legkönnyebben használható módszer, lépésről-lépésre; BIZTOS pénz az Interneten, BIZTOS bevétel az Interneten; Google Pagerank; Google Adsense; SEO; keresőoptimalizálás; hírek, fortélyok és tanácsok.

Nincsenek megjegyzések: