2009. március 7., szombat

Wii Homebrew Channel



Sikerült kipróbálnom egy Nintendo wii konzolt és ismét kiderült, hogy a Nintendo nem hiába: a világelső a konzol gyártók között. A játékélmény lenyűgöző!!!
A gép chippelve volt ha minden igaz, akkor a wii key nevű dologgal így a biztonsági (backup games) mentésként Verbatim dvd-r lemezre írt játékok is elindultak rajta. Azaz a játékoknak körülbelül a fele, mert a többi játék a következő hibakódot produkálta: Error #001, unauthorized device has been detected. Sajnos ezekkel a játékokkal nem lehetett mit kezdeni.

A gépre egy Homebrew Channel nevű dolgot kell feltelepíteni. A Homebrew Channel -ről itt lehet bővebben tájékozódni. Egy ISO fájlt kell dvd-re kiírni, majd a wii gépben elindítani. A tovább-tovább módszerrel kb. 2 perc alatt fel lehet telepíteni és kész. A gép menüjében azután megjelenik egy új csatorna. Ezzel az alkalmazással pl az NTSC formátumú wii játékok is működnek PAL régió kódú lejátszókban.

A konzol SD kártyát is olvas :) Egy SD kártyára fel kell másolni egy backup launcher programot pl. a gecko vagy a backup gamma002fix_r2 kis progit. A Homebrew-n belül el kell indítani az előzőek közül valamelyiket és a load game menüpontján belül elvileg indulnak azok a játékok, amelyek eddig az "Error #001, unauthorized device has been detected" hibakóddal fekete képernyőt produkáltak.

Ha valakinek sikerül a fentiek alapján beállítani a wii-t akkor szóljon, mert érdekel hogy működik-e a dolog - elviekben mennie kell az angolnyelvű leírások szerint :)

Nincsenek megjegyzések: